Klimaatneutraal Makelen

DASSEN GARANTIEMAKELAARS GAAT KLIMAATNEUTRAAL

Sinds deze maand mag Dassen Garantiemakelaars zich een klimaatneutrale makelaar noemen. Het kantoor heeft laten berekenen hoeveel CO2-uitstoot zij produceren. Vervolgens hebben zij ervoor gekozen om deze hoeveelheid te laten compenseren, via de website klimaatneutraalmakelen.nl. Voor de berekende hoeveelheid CO2-uitstoot van aankomend jaar wordt de juiste hoeveelheid bos geplant. Onder andere op deze manier draagt het kantoor bij aan een beter milieu.

“Dit is belangrijk,” vertelt Marcel Dassen van Dassen Garantiemakelaars. “Alle nieuwsberichten over klimaatverandering zijn ook ons niet ontgaan. Naast onze keuze voor groene stroom, het paperless werken en het compenseren van ons printwerk, proberen we zo vaak mogelijk de fiets te pakken en ons afval te scheiden. Dit verwachten we ook van onze partners. Zo draait onze website in een groen datacenter en denken we goed na over de inrichting van onze marketing. Wij zijn ervan overtuigd dat alle beetjes helpen, en wanneer we allemaal meedoen, we er ook samen uit zullen komen,” aldus Marcel Dassen.

Hedgehog Company, een organisatie die bedrijven doelgericht helpt met de transitie naar duurzaamheid, maakte in opdracht van Moving Digital een CO2-calculator, speciaal voor makelaars. Hiervoor is gekozen, om het makelaars eenvoudiger te maken hun uitstoot te berekenen. Na het beantwoorden van een aantal (op de makelaardij gerichte) vragen wordt de berekende hoeveelheid CO2-uitstoot weergegeven. Vervolgens wordt de kans geboden om deze uitstoot te compenseren door het laten planten van bomen via stichting Trees for All. Een groen initiatief om de makelaarsbranche CO2-neutraal te krijgen.